LAB 2

Duurzame renovatie van woningen

In Reigersbos wordt er gewerkt aan de opschaling van de renovatieaanpak voor woningen. Met deze aanpak worden gevels vernieuwd en zijn voor de VvE’s diverse renovatiepakketten ontwikkeld voor comfortabele woningen met een gezond leefklimaat.

Ontwerpen voor een toegankelijker binnenklimaatsysteem

30 augustus 2022
Alina Boyuklieva, student van de Technische Universiteit Delft heeft onderzoek gedaan naar het ontwerpen van een toegankelijker binnenklimaatssysteem. Het doel van het project is om de toegankelijkheid van de huidige verwarmings- en ventilatiesystemen in Reigersbos te evalueren met de nadruk op visueel gehandicapte gebruikers. Op basis daarvan is een boekje met conclusies en aanbevelingen gebouwd, samen met een toekomstvisie van een energiezuinige woning met toegankelijkheid in het achterhoofd. Zowel Alina’s volledige onderzoek als de bijbehorende informatieve poster zijn terug te vinden op de openresearch pagina van het Energie Lab.
Video afspelen

Renoveren met bewoners

17 september 2021
Floris Jansen, student van de Technische Universiteit Delft, heeft onderzocht hoe er een inclusief proces ontwikkeld kan worden om bewoners te helpen met het verduurzamen van hun appartementen. Hiernaast vindt u een video met zijn resultaten. Zijn volledige onderzoeksrapport is hieronder te downloaden.