LIFEVenserpolderaerial.png

MSc Thesis Projecten

Binnen het Energie Lab Zuidoost vindt er ook veel onderzoek plaats dat uitgevoerd wordt door studenten. Hieronder treft u een reeks aan afstudeeronderzoeken.

Interventies voor een inclusieve
energie transitie in Amsterdam Zuidoost

Door Alisa van Gent (TU Delft/WUR)

Alisa van Gent heeft binnen het LIFE project onderzocht aan welke condities interventies moeten voldoen om bij te dragen aan een inclusieve energie transitie in Zuidoost. Hieronder kunt u een kort overzicht van het onderzoek en het volledige onderzoeksrapport downloaden.
Alisa van Gent Thesis.png

Achieving Inclusion Within
Smart Energy Cities 

Isabelle van der Werf, student van de Technische Universiteit Delft, heeft onderzocht hoe inclusiviteit bereikt kan worden binnen Smart Energy Cities. Hieronder kunt u het onderzoeksrapport en de presentatie die zij over haar onderzoek gegeven heeft bij het Energie Lab Zuidoost downloaden.
Door Isabelle van der Werf (TU Delft)
Isabelle van der Werf - Inclusive Smart Energy City Framework.png

Integratie van PV-systemen
in het metro netwerk

Door Werner van Dijk (TU Delft)

De gemeente Amsterdam heeft als doelstelling om in 2022 PV-systemen met een piekvermogen van 250MW geïnstalleerd te hebben. Om deze doelstelling te behalen is het van belang dat ieder stuk land of gevel gebruikt wordt. Werner van Dijk, student Elektrotechniek van de TU Delft, heeft voor zijn MSc thesis onderzocht hoe PV-systemen direct geïntegreerd kunnen worden in het Amsterdamse metronetwerk. Hieronder kunt u een samenvatting van zijn onderzoeksrapport downloaden.

Renovating with residents

Door Floris Jansen (TU Delft/WUR)
Floris Jansen, student van de Technische Universiteit Delft, heeft onderzocht hoe er een inclusief proces ontwikkeld kan worden om bewoners te helpen met het verduurzamen van hun appartementen. Hieronder vindt u een video met zijn resultaten en kunt u het MSc thesis rapport downloaden.